• Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • V dňoch 30.10. - 2.11.2020 (piatok, pondelok) majú žiaci základnej školy jesenné prázdniny. Nástup do školy je v utorok 3.11.2020.

            Žiaci pri nástupe do školy musia odovzdať nové tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré si môžete stiahnuť aj tu: Vyhlasenie-zakonneho-zastupcu.pdf

            Ak žiak neprinesie vyhlásenie, nebude mu umožnený vstup do školy.

            Žiaci 5.-9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

        • Dištančná výuka
          • Dištančná výuka

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva bude prebiehať výuka od 26.10.-27.11.2020 na základnej škole dištančne - pre žiakov 2. stupňa a prezenčne pre žiakov 1.stupňa(v škole).

             

            S rozvrhom hodín budú žiaci všetkých tried oboznámení prostredníctvom triednych učiteľov.

            Pre žiakov 1.stupňa naďalej prebieha ŠKD (ranná aj poobedná do 16:00) a stravovanie v ŠJ.

             

             

        • Pozor- skrátené vyučovanie 19.10.2020
          • Pozor- skrátené vyučovanie 19.10.2020

          • Oznamujeme rodičom a žiakom základnej školy,

            že v pondelok 19.10.2020 sa budú žiaci všetkých ročníkov vyučovať  z technických príčin iba 4 vyučovacie hodiny. Rozvrhy žiakom poskytnú triedni učitelia. Školská jedáleň pracuje bez zmeny a školský klub detí do 16:00hod.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, 

            na základe odporúčania RVÚZ Martin si Vás dovoľujem informovať, že triede 8.a udeľujem riaditeľské voľno na dni piatok 16.10. a pondelok 19.10. Toto rozhodnutie má preventívny charakter . Zároveň prosím všetkých rodičov , aby sa deti  zdržiavali doma , sledovali ste ich zdravotný stav. V prípade akýchkoľvek zdravotných problémov kontaktovali telefonicky ošetrujúceho lekára. Za vzniknuté problémy sa ospravedlňujeme. Odporúčanie sme dostali v priebehu začatého vyučovania. V prípade nejasností  kontaktujte Mgr. J. Učníková RŠ na tel. č. 0910905838

        • Povinná karanténa na základnej škole
          • Povinná karanténa na základnej škole

          • Vážení rodičia.

             

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Martine nariadil povinnú karanténu žiakom 7.a triedy a 7 vyučujúcim základnej školy v dňoch od 10.10. do 19.10.2020. Nariadenie bolo vydané v súvislosti s potvrdeným výskytom ochorenia COVID-19 na našej škole. Domáca karanténa je povinnosť detí zdržiavať sa doma a neopúšťať bydlisko. Nástup do školy je 20.10. 2020. Dodržiavanie uvedeného nariadenia je povinné.

          • Nová prevádzka ŠKD od 5.10.2020

          • Vážení rodičia, 

            z dôvodu nariadenia RÚVZ za účelom minimalizácie rizík šírenia nákazy COVID-19 Vám oznamujeme, že od pondelka 05.10.2020 bude školský klub detí otvorený do 16:00hod.

        • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy
          • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy

          • Vážení rodičia,v prílohe nájdete informáciu o voľbe členov do Rady školy za rodičov.


            Voľba do Rady školy (za rodičov) sa uskutoční na verejnom priestranstve pri škole 23.09.2020 o 16.30hodine. (rúška, vzdialenosti)

            Od pondelka (21.09.) Vás budú kontaktovať triedni vyučujúci za účelom prvého rodičovského združenia, ktoré sa bude konať online. Dohodnete si spolu termíny, ktoré Vám budú vzájomne vyhovovať. V zmysle nových nariadení a minimalizovania zdravotných rizík budú triedne rodičovské združenia online.​​​​​​​

            Príloha: volba_rodicov_do_rady_skoly.docx

        • Usmernenie MŠ SR zo 16.09.2020
          • Usmernenie MŠ SR zo 16.09.2020

          • Vážení rodičia,

            v zmysle usmernení MŠ SR zo dňa 16.09.2020 si Vám dovoľujeme oznámiť dôležité usmernenia.Naša škola sa nachádza v zelenom semafore- z neho vyplývajúce zmeny sú  :

            Zelená fáza nastáva v prípade, že:

             - v škole nie je žiaden podozrivý žiak, alebo zamestnanec.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka . Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy. 

            Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.

            Opatrenia majú smerovať ku implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva a sú založené na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky. Rúško je opatrením na obmedzenie priestorovej distribúcie kvapôčok telesných tekutín. Odstup je opatrením smerujúcim k minimalizácii osobných kontaktov a na obmedzovanie skupinových aktivít napr. pri službách žiakom a zamestnancom. Ruky sú opatrenia eliminujúce prenos infekcie z kontaminovaného povrchu na sliznice. 

            Zákonný zástupca

            Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

            Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.

            Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie,  alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochoreniazákonného zástupcu o bezinfekčnosti a nemá nariadené karanténne opatrenie . Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Organizácia ostatných hromadných podujatí sa neodporúča.

            Pri podozrení na ochorenie v prípade žiaka Podozrivý žiak nenavštevuje školské zariadenie a do usmernenia príslušným RUVZ, alebo všeobecným lekárom žiaka (v prípade ak podozrenie na ochorenie vyslovil lekár), alebo oznámenia výsledkov jeho RT-PCR testu zákonným zástupcom, výučba prebieha štandardným spôsobom. Ak je podozrivý podrobený RT-PCR testu a výsledok je: negatívny, zákonný zástupca informuje školu, výučba pokračuje v štandardnom spôsobe. Podozrivého žiaka manažuje  príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre deti a dorast. Pozitívny, zákonný zástupca informuje školu.   V prípade že podozrivý nie je podrobený RT-PCR testu, podozrivého manažuje miestne príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre deti a dorast. 

             

             

        • Prihlasovanie na školské krúžky
          • Prihlasovanie na školské krúžky

          • Vážení rodičia,

            v školskom roku 2020/21 máte možnosť prihlásiť svoje dieťa na krúžky, ktoré budú prebiehať na našej škole.

            Dnes Vám Vaše deti prinesú domov prihlášky, ktoré prosíme vypísať a obratom ( najneskôr v stredu 16.09.2020) poslať naspäť triednym učiteľom, ak treba aj so vzdelávacím poukazom. Prihlášku si môžete stiahnuť aj tu: kruzky_na_sk._rok_2020-21(1).docx​​​​​​​

        • Organizácia otvorenia školského roka 2020/2021
          • Organizácia otvorenia školského roka 2020/2021

          • Základná škola

            Riaditeľstvo Základnej školy  v Kláštore pod Znievom oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční 02.09.2020 o 07:45 hod  v  triedach s triednymi učiteľmi. Slávnostné otvorenie školského roka bude trvať približne hodinu.

            Vstup do budovy je povolený len rodičom prvákov (1 dieťa - len 1 rodič), ostatným rodičom sa vstup do školy nepovoľuje podľa usmernenia MŠVVaŠ SR.

            Žiakom je vstup do budovy školy povolený len v rúšku a po odovzdaní  dokumentov, ktoré si môžete stiahnuť tu: 1. Zdravotny_dotaznik.docx  

            2. Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx.

            Horeuvedené dokumenty si môžete  vyzdvihnúť aj  pri vstupe do budovy  školy v dňoch 26.,27., a 28. 08.2020 

            od 7:00-14:00hod.

            Školský klub detí

            ŠKD bude v prevádzke od 02.09.2020  ráno od 6:00 hod.,  poobede do  17:00 hod. 

            Žiadosť o prijatie do ŠKD v školskom roku 2020/2021 pre deti si môžete stiahnuť tu: Ziadost_o_prijatie_dietata_do_skolskeho_klubu_deti_(3)-1.docx a vypísanú priniesť p. vychovávateľke ŠKD najneskôr do 04.09.2020.

            Školská jedáleň

            Žiaci, ktorí sa budú stravovať v školskej jedálni v školskom roku 2020/2021, nech sa prihlásia u  p. vedúcej ŠJ na tel.č.0945 459 819, alebo osobne 26.08, 28.08. a  31.augusta 2020  v čase od 7:00-14.00hod.

            Obedy sa vydávajú od prvého školského dňa- 02.septembra 2020 pre prihlásených žiakov.

             

             

        • Letná škola
          • Letná škola

          • Vážení rodičia, 

            Ak sa Vaše dieťa zúčastní Letnej školy, chceli by sme Vás požiadať o vyplnenie Vyhlásenia o zdravotnom stave, ktoré je povinné pri nástupe dieťaťa do školy. Možete si ho stiahnuť  TU:  Vyhlasenie_o_zdravotnom_stave(2).docx,  alebo vypísať  prvé ráno pri príchode do Letnej školy. Ďakujeme.


        • Letná škola
          • Letná škola

          • Od 17.08.- 28.08. 2020 sa na našej škole uskutočnia dva  turnusy letnej školy.

            Zabavíte sa pri aktivitách, ktoré sme pre Vás pripravili. Sú z jazykovej, matematickej, spoločenskovednej, prírodovednej i výtvarnej oblasti. V priebehu jedného dňa sa budú aktivity striedať zo všetkých vzdelávacích oblastí. Stretnete sa so zaujímavými ľuďmi, zahráte sa na archeológov aj výskumníkov, zašportujete si, budete spoznávať najbližší región a veľa ďalších činností. Letná škola bude prebiehať formou zážitkového učenia a hrou. O obed sa Vám postarajú pani kuchárky.(Obed je hradený zo štátnej dotácie.)

            Pozývame aj deti, ktoré sa ešte do dnešného dňa neprihlásili. Možu tak urobiť do piatku 14.08.2020 na tel. číslo: 0910905838

            Každodenný program letnej školy:

            7:00- 8:00hod.    - príchod + ranná komunita

            8:00-11:30hod.   - vzdelávacie aktivity

            11:30-12:00hod. - obed

            od12:00hod.       - vzdelávacie aktivity podľa odovzdanej prihlášky 

             

        • Zmena telefónneho čísla ŠKD
          • Zmena telefónneho čísla ŠKD

          • Vážení rodičia, 

            chceli by sme Vás informovať o zmene telefónneho čísla v ŠKD. Nové telefónne číslo pre naše p. vychovávateľky je: 0951 474 131.

        • Letná škola, prázdninová činnosť ŠKD
          • Letná škola, prázdninová činnosť ŠKD

          • Základná škola Františka Hrušovského spolu so zriaďovateľom Vám ponúkajú pre Vaše deti Letnú  školu, ktorá je súčasťou opatrení MŠVVaŠ SR na zmiernenie dopadov krízového obdobia počas epidémie COVID 19, ktoré vznikli ako dôsledok prerušenia vyučovania v školách. Letná škola nekopíruje klasickú výučbu, ale mala by prispieť k stimulácii výchovno-vzdelávacieho procesu.

            V našej škole bude prebiehať Letná škola v 2. turnusoch od 17.08. a 24.08.2020. Svoje deti môžete prihlásiť vyplnením návratky a odovzdaním u triedneho učiteľa alebo u špeciálnej pedagogičky p. Z. Ďanovskej. Prihlaska_Letna_skola.docx

            Po dlhoročných skúsenostiach bude aj tento školský rok pokračovať prázdninová činnosť ŠKD. Prázdninová činnosť bude prebiehať od 01.07.2020 - 17.07.2020 a od 17.08.-28.08.2020. Návratky si môžete stiahnuť tu Prihlaska_SKD_prazdniny.docx, alebo vyzdvihnúť u p. vychovávateľky L.Sobolovej. Taktiež návratky prosíme odovzdať p. vychovávateľke najneskôr do 26.06.2020.

          • Organizácia vyučovania od 22.06.2020

          •  

            V zmysle  Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky  s účinnosťou od 22.06.2020 sa uvoľňujú podmienky pri prevádzke základných škôl.

             

            Od pondelka 22. júna 2020 sa môžu  do tried vrátiť  žiaci  6.-9. ročníka. V  školách sa  naďalej zmierňujú prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré sa prijali proti šíreniu ochorenia  Covid-19. Do školy už môžu nastúpiť všetci žiaci 1.-9. ročníka. Dištančné vzdelávanie sa ruší dňom 19.06.2020.

            V dňoch 22.-26.06.2020  sa žiaci 1. stupňa budú vyučovať 4. vyučovacie hodiny a žiaci 2. stupňa 5. vyučovacích hodín.

            V ŠKD bude prebiehať ranná aj poobedná činnosť pre prihlásených žiakov presne ako pred COVID-19.

            Ak ste svojmu dieťaťu ešte nenahlásili obedy (u triedneho učiteľa), môžete tak urobiť u vedúcej ŠJ.

            Prosíme rodičov žiakov, ktorí nenastúpia do školy, aby písomne vopred informovali o neprítomnosti žiaka jeho triedneho učiteľa.

            V prípade, že žiak nenastúpi do školy, prosíme Vás odovzdať učebnice 22.06.2020 triednemu učiteľovi.

             

             

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Aj na našej škole sa uskutoční

            MATEMATICKÝ KLOKAN,

            najväčšia medzinárodná matematická súťaž.

            Do súťaže sa zapojí 33 našich žiakov, v dňoch od 08.06.-12.06 2020.

            Časový harmonogram súťaže

            Prihlásení žiaci dostali prostredníctvom správy cez Edupage prístupové kódy.

            Od 25. mája do 31. mája sa žiaci skúšobne prihlásia svojim kódom na stránke súťaže www.matematickyklokan.sk.  V prípade záujmu si môžu urobiť cvičný test.

            Termíny konania súťaže:

            1. ročník            9.6.2020 utorok
            2. ročník          10.6.2020 streda
            3. ročník          11.6.2020 štvrtok
            4. ročník          12.6.2020 piatok
            5. ročník            8.6.2020 pondelok
            6. ročník            8.6.2020 pondelok
            7. ročník           10.6.2020 streda
            8. ročník           10.6.2020 streda

            V deň súťaže sa žiak prihlási na stránku www.matematickyklokan.sk  v ľubovoľnom čase od 8.00 do 19.00. Na tejto stránke klikne na odkaz ONLINE KLOKAN a pod svojim kódom sa prihlási do súťaže. Po prihlásení sa žiakovi zobrazia Pokyny na riešenie testu. Po prečítaní pokynov stlačí tlačidlo ŠTART a objavia sa mu súťažné úlohy. Od tej chvíle začne plynúť čas 45 minút pre 1. až 4. ročník a 60 minút pre 5. až 8. ročník.

            Prváci si nájdu pri každej úlohe ikonu reproduktora. Po kliknutí na ňu si vypočujú zadanie úlohy, prípadne im môžu zadanie prečítať rodičia.

            29. júna budú zverejnené výsledky súťaže.

            Prajeme Vám veľa úspechov.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia všetkých žiakov našej školy.

            Chceli by sme Vás požiadať, aby ste prišli Vašim deťom tento týždeň (od 19.5.-22.5.) odniesť všetky veci zo skriniek, nakoľko sa bude  dezinfikovať.

            Škola bude otvorená každý deň od 7,00 - 14,00hod. Štvrtok od 14,00- 17,00hod.

        • Projekt KIA na našej škole
          • Projekt KIA na našej škole

          • Milí žiaci, rodičia, starí rodičia.

            Naša škola vyhlasuje výzvu ku Dňu rodiny. Príslušnú aktivitu podporil Nadačný fond KIA v Nadácii Pontis. Projekt ,,Znievko žije športom ! “ Šport v regióne 2020.

            Vašou úlohou je v čase od 15. mája do 25.mája 2020 vymyslieť najkreatívnejšiu prekážkovú dráhu, potom spolu s celou rodinou, ktorá žije v jednej domácnosti prejsť prekážkovú dráhu, odmerať si čas, medzi sebou vyhodnotiť prvé, druhé a ďalšie miesta. Výsledky je potrebné odfotiť, natočiť na video a poslať. Súčasťou výzvy je aj hranie hier navzájom, rodičia a deti, rodičia a rodičia. Starí rodičia a vnúčence. Spoločné súťaže, športové hry, pohybové hry, logické hry. Tráviť spoločný čas s rodičmi, upevňovať vzťah rodiny a školy. Rodičia naučia deti hry, akým sa venovali keď boli mladí (behanie na chodúľoch, guma, škôlka, futbal) a naopak žiaci naučia rodičov novodobé športové hry. Vysvetlia si pravidlá, hry si vyskúšajú. Jednotlivé činnosti si nafoťte a natočte. Video, nahrávky a fotky nám pošlite na mail: zdanisova15@gmail.com alebo cerbakova.evka@gmail.com

      • Kontakt

        • Základná škola Františka Hrušovského, Kláštor pod Znievom
        • škola: +421 43 4933121 mobil: 0904 342 928 školská jedáleň: 043/5526068 školský klub detí: 043/4933121 mobil: 0951 474 131
        • Gymnaziálna 197, 038 43 Kláštor pod Znievom 038 43 Kláštor pod Znievom Slovakia
        • Mgr. Ivana Remeňová - digitálny koordinátor, remenova@zsklastor.sk
        • IČO: 37811941
        • DIČ: 2021673775
        • https://www.facebook.com/ZSKlastor
        • Mgr. Lucia Smiková - riaditeľka školy, smikova@zsklastor.sk
        • Mgr. Libuša Balková -zástupkyňa riaditeľky, balkova@zsklastor.sk
        • Mgr. Dana Horníková - školský poradca-vzdelávania, hornikova@zsklastor.sk
        • Mgr. Mariana Pandulová -predseda rady školy
      • Prihlásenie